Skip to content

Communicatieadviseur / Woordvoerder

Amersfoort€ 3.638 - € 5.139 per maandStaf & management

Jouw uitdaging

Ben jij een energieke Woordvoerder / Communicatieadviseur met een passie om impact te maken in de dynamische en maatschappelijke wereld van het openbaar vervoer? Qbuzz zoekt iemand die gedreven is om ons merk te vertegenwoordigen en een verschil te maken.


Als Woordvoerder / Communicatieadviseur speel je een cruciale rol in het vormgeven en verspreiden van onze boodschap. Met jouw creatieve geest en strategisch inzicht zorg je ervoor dat ons verhaal niet alleen gehoord wordt, maar ook begrepen en gevoeld. Je schrijft pakkende persberichten en weet de communicatieboodschap effectief over te brengen naar onze interne kanalen om je 3.200 collega's op de hoogte te stellen. Daarnaast zorg je voor afgestemde communicatiemiddelen voor alle relevante doelgroepen, zodat je met inspirerende content en communicatieadvies de verhalen van Qbuzz dichter bij onze reizigers, stakeholders, media en collega's brengt.


Bij Qbuzz geloven we dat sterke communicatie begint bij een hechte interne betrokkenheid. Door effectief te communiceren met onze chauffeurs en andere medewerkers, draag je trots onze boodschap uit. Je begrijpt dat uitstekende externe communicatie begint bij goede interne communicatie. Daarom heb je snel een intern netwerk opgebouwd en weet je wie je moet betrekken bij (gevoelige) onderwerpen. Je vertaalt complexe informatie naar begrijpelijke boodschappen voor verschillende doelgroepen. Je werkt nauw samen met de manager en brand manager om de juiste toon te raken, en met behulp van de content kalender zorg je voor samenhang tussen alle onderwerpen en vorm je het verhaal van Qbuzz. Je streeft naar een gestroomlijnde aanpak in samenwerking met onze marketing- en communicatiecollega's en adviseert op strategisch niveau welke stappen moeten worden genomen om onze doelstellingen te behalen.


Bij Qbuzz zit ‘initiatief nemen’ in ons DNA. Net als ‘lef hebben’. We lopen liever voorop dan achter de massa aan. We leren door te durven en te doen. Dat brengt ons verder. Onze mensen zijn oplossingsgericht en hebben de kracht om het verschil te maken. Iedereen draagt vanuit zijn eigen functie bij aan onze ambitie om voorop te lopen in het vernieuwen, vergroenen en verbeteren van ons openbaar vervoer.


Wat je van ons krijgt

  • Salaris van € 3.638,17 tot € 5.139,20 afhankelijk van jouw ervaring en op basis van een 40-urige werkweek;
  • Een dienstverband tussen 32 en 40 uur per week;
  • Tussen de 23-29 vakantiedagen;
  • Minimaal 17 ATV dagen;
  • Reiskostenvergoeding;
  • De mogelijkheid om thuiswerken af te wisselen met het werken op één van onze vestigingen;
  • Goede pensioenregeling via Rail & OV;
  • Laptop en telefoon;
  • Korting op jouw fitness abonnement;
  • Eindejaarsuitkering.

Wie ben jij?

Je hebt academisch/hbo werk- en denkniveau en hebt ten minste een HBO-opleiding afgerond in de richting van journalistiek, communicatie (wetenschappen) of psychologie. Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring en beschikt over uitstekende kennis van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Je bouwt actief relaties op met de pers en schrikt er niet voor terug om incidenteel het woord te voeren.

Wie zijn wij?

Beweging. Het zit in ons DNA. We bewegen onze reizigers naar de juiste bestemming, onze collega's naar hun ideale functie en onze organisatie naar vernieuwing. We hebben hard gewerkt aan onze cultuur en vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt, onze waarden uitdraagt. Hoe we met elkaar omgaan en wat ons gezamenlijke doel is. Want dát is wat ons in beweging houdt. En juist dat is wat ons verbindt.

Zien we elkaar snel?


Wil je weten welke mogelijkheden Qbuzz voor jou heeft? Bel of app gerust met Sjors op 06 48861564, hij kan je alles vertellen over Qbuzz en hoe het is om hier te werken. Ben je enthousiast en wil je direct solliciteren? Dat mag natuurlijk ook.

of