Overslaan naar content

Operational Excellence Manager

 • Utrecht
€ 5.621 - € 7.296 per maandStaf & management

Jouw uitdaging

Ben jij een enthousiaste, gedreven professional die graag een verschil maakt in een dynamische omgeving? Heb je een passie voor procesverbetering en het bevorderen van een cultuur van continue verbetering? Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van ons team bij Qbuzz als Operational Excellence Specialist, waar jij landelijk verbeteringen gaat realiseren!


Jouw rol:

Als Operational Excellence Specialist bij Qbuzz ben je verantwoordelijk voor het identificeren, analyseren en implementeren van verbeteringen in onze operationele processen. Je krijgt de kans om betrokken te zijn bij verschillende projecten, verbeterinitiatieven en een essentiële rol te spelen bij het ontwerpen en implementeren van Lean-methodologieën. Om inefficiënties te identificeren en oplossingen te ontwikkelen, werk je nauw samen met verschillende afdelingen binnen de organisatie. Je zult fungeren als de brug tussen verschillende teams en het verschil maken door het vinden van innovatieve oplossingen voor operationele uitdagingen, zoals het verbeteren van overlegstructuren en het borgen van kennis. Je maakt deel uit van het operationeel directieteam en rapporteert direct aan de COO. Een rol waarin jij dus echt verschil kan maken binnen de groei van Qbuzz. In deze rol heb je geen direct reports, je voert deze rol dus zelfstandig uit, de rol is ingeschaald op managementniveau vanwege de complexiteit en strategische uitdaging. 


Verantwoordelijkheden:

 • Verandermanagement en implementatie: Je begeleidt organisatorische veranderingen die voortkomen uit procesverbeteringen en traint medewerkers om nieuwe procedures te volgen.
 • Continue verbeteringscultuur: Je bevordert een omgeving waarin verbetering centraal staat door training, coaching en het faciliteren van verbeterinitiatieven. Je verbindt denkers en doeners, waardoor beschikbare data kan worden omgezet in meetbare verbeteringen. Ook signaleer je prestatietrends en bespreek je die met de COO en draag je bij aan de bijsturing naar targets.
 • Kwaliteitsborging: Je waarborgt dat operationele processen voldoen aan de vastgestelde kwaliteitsnormen en regelgeving.
 • Lean cultuur: Je past Lean methoden toe om verspilling te verminderen en de kwaliteit te verbeteren. Je draagt bij aan het verankeren van continu verbeteren in de cultuur van de organisatie.
 • Stakeholder management: Je treedt op als de SPOC (Single Point of Contact) voor operational excellence in cross-functionele projectteams en beheert daarbij effectief de relaties met stakeholders.
 • Prestatiebeheer: Je ontwikkelt en implementeert systemen om de prestaties van operationele processen te meten, te volgen en te verbeteren.
 • Projectmanagement: Je zorgt voor de succesvolle implementatie en uitvoering van geïdentificeerde verbeterinitiatieven. Je bent verantwoordelijk voor draagvlak, resultaat en middelen.

Wie ben jij?

Je bent communicatief sterk, werkt graag samen en bent een echte verbinder. Je bent organisatiesensitief en hebt een passie voor procesverbetering en Lean-methodologieën. Met jouw analytische vaardigheden, proactieve houding en resultaatgerichtheid ben je altijd op zoek naar manieren om prestaties te verbeteren en doelstellingen te behalen. Bovendien ben je flexibel en ben je bereid om te reizen naar verschillende locaties.

Ook bezit je:

 • Aantoonbaar HBO Denk- en werkniveau
 • Kennis van Power BI is een pré
 • Kennis en ervaring met Lean management principes
 • 5 jaar ervaring in een soortgelijke rol 
 • *Dutch Speaking And Writing Proficiency Is Required for this job

Wat wij bieden:

Een uitdagende en dynamische werkomgeving waarin je de ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om initiatief te nemen en impact te maken. Ook zijn er bij Qbuzz veel mogelijkheden voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast:

 • Een contract van 40 uur per week met een dienstverband voor een jaar; 
 • Een aantrekkelijk salaris tussen €5621,- en €7296,- per maand op basis van 40 uur, afhankelijk van je ervaring; 
 • Leaseauto van de zaak
 • 32 tot 35 vrije dagen per jaar;
 • Een eindejaarsbonus confrom CAO-OV
 • Een degelijk pensioenopbouw via Rail en OV 
 • Een inhoudelijk uitdagende functie met mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling; 


Wie zijn wij?
Openbaarvervoerbedrijf Qbuzz is in enkele jaren uitgegroeid tot het Qbuzz van nu: eigenzinnig, daadkrachtig en bovenal verbindend. In de concessies Groningen-Drenthe, Utrecht en Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem verbinden meer dan 2600 medewerkers dagelijks maar liefst 280.000 reizigers met hun bestemmingen, met bus, trein of tram als de kern van onze activiteiten. Wij opereren vanuit onze kantoren in Utrecht of Amersfoort of zijn actief als buschauffeur, trambestuurder of machinist door het hele land. Wij zijn toonaangevend in uitstootvrij rijden, met ruim een derde van alle bussen die batterij-elektrisch of op waterstof rijden. Dit aantal zal snel toenemen, met als doel dat in 2030 de totale busvloot emissievrij is. Innovatie onderscheidt ons; wij leren door te durven en te doen, wat ons verder brengt. 'Vindingrijk' is een belangrijk onderdeel van ons DNA, samen met onze kernwaarden: verantwoordelijk, vakkundig en verbindend. Samen bewegen we volle kracht vooruit.


Zien we elkaar snel?

Wil je weten welke mogelijkheden Qbuzz voor jou in huis heeft? Bel of app gerust met Bart op 06 25306604, hij kan je alles vertellen over Qbuzz en hoe het is om hier te werken. Enthousiast en direct solliciteren? Dat mag natuurlijk ook. Hoe ziet het recruitment proces eruit?


1. Meet & greet via Teams/ telefoon met Bart (Corporate Recruiter);

2. Gesprek met onze Directeur Operations Support & HR

3. Gesprek met de COO & Operationeel Directeur

4. Jij blij? Wij blij? We hebben een match;

5. Aanbod!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar