Overslaan naar content

Mechanical Engineer Trein

  • Utrecht
€ 3.859,37 - € 5.451,67 per maandStaf & management

Jouw uitdaging

Ben je gepassioneerd door engineering? Zoek je projecten die niet alleen uitdagend zijn, maar ook bijdragen aan de maatschappij? Werk je graag zelfstandig en met een duidelijk doel voor ogen? En heb je een bijzondere interesse in het openbaar vervoer, met name treinen?

Sluit je aan bij ons team van engineers en ga voor een unieke kans in de ontwikkeling van het Nederlandse openbaar vervoer! 


Wat ga je doen als engineer? 

Als Mechanical Engineer trein ondersteun je de contractmanager, vlootmanager en wagenparkbeheerder bij de afhandeling van garanties, bewaak je het korte en lange termijn onderhoud op basis van VKKBB; Veiligheid, Betrouwbaarheid, Beschikbaarheid, Kwaliteit en Kosten. Door toepassing van predictive maintenance optimaliseer je het onderhoud, met als resultaat betere performance, een efficiencyslag en kostenbesparing. Je beheert relevante software, maakt verbeterplannen en informeert en stemt met de medezeggenschap machinist gerelateerde zaken af. Neemt deel of stuurt grotere projecten voor aanpassingen aan het materieel aan. De focus ligt in de komende periode op de implementatie van het nieuwe Europese veiligheid systeem ERTMS. Dit systeem dient op de 10 nieuwe treinen welke in 2027 zullen instromen op de juiste wijze te worden geïmplementeerd. Kortom je werkt aan verschillende projecten zoals:

  • Productontwikkeling
  • Verduurzaming
  • Gebruiksvriendelijkheid 
  • Innovatie


Wie ben jij?

Onze ideale versterking voor het ingenieursteam is toe aan een mogelijkheid om zich door te ontwikkelen. Is in het bezit van een afgeronde HBO-opleiding in Mechanical Engineering, Electrical Engineering of aanverwant. Daarnaast voldoe jij aan de volgende eisen:

  • Minimaal 2 jaar ervaring als engineer.
  • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal. 
  • Is een sterke gesprekspartner voor meerdere stakeholders.
  • Is in staat om doelgericht, zelfstandig en pragmatisch te werken.
  • Affiniteit met het openbaar vervoer en specifiek treinen.


Wat bieden wij?

Bij Qbuzz werk je binnen de CAO Openbaar Vervoer en dat biedt aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij Qbuzz heerst een werkklimaat waarin je veel ruimte krijgt om zelf initiatieven te nemen en inhoud te geven aan je rol. Je treft een professionele werkomgeving aan met ambitieuze doelstellingen en uitdagende projecten. Qbuzz heeft de intentie het jaarcontract bij goed functioneren en gunstige economische omstandigheden om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd, tevens ontvang jij een salaris tussen €3859,37 tot €5451,67, op basis van ervaring en kunde. 


Wie wij zijn:

Openbaar vervoerder Qbuzz is in enkele jaren uitgegroeid uit tot het Qbuzz van nu; eigenzinnig, doortastend en vooral verbindend. In concessies Groningen-Drenthe, Utrecht en Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem verbinden meer dan 2600 medewerkers iedere dag maar liefst 280.000 reizigers met hun bestemmingen. Reizen met bus, trein of tram is de kern van onze activiteiten. 


Als ambitieuze en innovatieve kwaliteitsspeler in de Nederlandse regionale mobiliteitsmarkt, streven wij naar de meest effectieve en duurzame besteding van gemeenschapsgeld. Wij denken mee met onze opdrachtgevers en zijn altijd op zoek naar een nog betere invulling van de maatschappelijke functie van mobiliteit. Om dat doel te bereiken, zijn wij anders georganiseerd dan onze concurrenten. Wij kiezen voor korte lijnen: een decentrale aansturing, dichtbij onze klanten.

Ons centrale beleid beperkt zich tot besluiten met betrekking tot grote strategische investeringen, IT-en vlootondersteuning. Daardoor kunnen we toe met een kleinschalig centraal servicekantoor met 20 werkplekken, ter ondersteuning van onze medewerkers in de regio.

Zien we elkaar snel?


*For this position, a professional working level in the Dutch language is required


Wil je weten welke mogelijkheden Qbuzz voor jou in huis heeft? Bel of app gerust met Daan op 06 27047819, hij kan je alles vertellen over Qbuzz en hoe het is om hier te werken. Enthousiast en direct solliciteren? Dat mag natuurlijk ook. Hoe ziet het recruitment proces eruit?


1. Meet & greet via Teams/ telefoon met Daan (Corporate Recruiter)

2. Gesprek met onze Adviseur HRM en Manager Vloot

3. Gesprek met onze Mechanical Engineer en Manager Vloot

4. Jij blij? Wij blij? Dan hebben we een match.

5. Aanbod!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar