Overslaan naar content

Gooi het stuur om

Kom jij uit het onderwijs, de sales, de zorg, pakketdienst of anders? Heb jij altijd al die droom gehad om op de bus de mooiste routes door jouw stad of streek te rijden? Dan is nu het moment om het stuur om te gooien!

Gooi het stuur om

Een opleiding voor iedereen!

Binnen Qbuzz bieden wij jou de mogelijkheid om het stuur om te gooien en volledig betaald jouw opleiding tot buschauffeur te volgen. Ga je voor betaald leren en werken, volg dan onze BBL-opleiding. Of kies jij juist het (versnelde) opleidingstraject tot buschauffeur waarbij je na een opleidingstraject van een aantal maanden, jouw volgende stap zet op onze bus. Het kan allemaal bij Qbuzz.

BBL-opleiding tot buschauffeur

Met een BBL-opleiding leer je het vak van buschauffeur bij Qbuzz (Beroeps Begeleidende Leerweg). In deze BBL-opleiding combineer je werken én leren. Zo heb je wekelijks een lesdag op locatie en ga je de overige dagen aan het werk. Na het behalen van je rijbewijs D en code 95 start de uitgebreide interne opleiding. Kun je daarna zelfstandig rijden met passagiers? Dan maak je meteen een extra salarisstap want ja dan ben je een echte OV-buschauffeur.

De opleiding duurt gemiddeld genomen 1 jaar, maar je rijbewijs dien je wel te kunnen behalen in 3 tot 4 maanden. We hebben instroommomenten in februari of september. Na de afronding heb je je MBO- diploma niveau 2 buschauffeur behaald, je rijbewijs D en code 95 ben je volledig inzetbaar als buschauffeur. We bieden je hierbij een contract voor minimaal 32 uur per week!

De fases van de BBL-opleiding

Fase 1

Samen met een enthousiaste groep BBL-ers start gedurende 4 weken met je fulltime theorie-opleiding en doe je examens

Fase 2

Je gaat de bus op, start parttime met je praktijklessen en doet je praktijkexamens

Fase 3

Met je rijbewijs in the pocket start je met je interne opleiding bij Qbuzz (lijninstructie, materiele kennis en meer)

Fase 4

Yes je bent er bijna en gaat nog maar 1 dag per week naar de opleiding. Je bent nu zelfstandig buschauffeur en stapt vol energie op de bus!

Opleidingstraject tot buschauffeur

Ben je in het bezit van een diploma? Geen zorgen, dan kun je het versnelde traject volgen. Hierbij ligt de focus alleen op het behalen van je rijbewijs D en code 95. Onder opleidingskandidaten verstaan wij ook kandidaten die alleen in het bezit zijn van een rijbewijs D, maar ook kandidaten die de nascholing voor code 95 moeten volgen dus ook dan kun je contact opnemen met ons!

De fases van het opleidingstraject

Fase 1

Theorielessen worden ingepland, passend bij jouw agenda. Jij kunt dus starten op elk moment van het jaar!

Fase 2

Je gaat deelnemen aan de klassikale theorielessen met een ervaren docent en klasgenoten met verschillende achtergronden

Fase 3

Na je theorielessen ga je door voor je examens. Daarna worden de praktijklessen ingepland, ga je dus bus op en aan de slag met je praktijkexamen

Fase 4

Je bent geslaagd! Nu kun je aan de slag met de interne opleiding waarin je uitgebreide instructies krijgt, op pad gaat met je mentor en zelfstandig gaat rijden!

En om je nog enthousiaster te maken om buschauffeur bij Qbuzz te worden

🚌 Veel vrijheid in je werk

🚌 Een afwisselende en sociale baan

🚌 Vele vrije dagen

🚌 Een goede Cao-regeling

🚌 Reiskostenvergoeding

🚌 Pauzes die doorbetaald worden

🚌 Onregelmatigheidstoeslag

Kom naar de open dag

Nog niet overtuigd van werken op de bus? Kom een keer kennismaken op een van onze open dagen en ervaar hoe het is om als buschauffeur aan de slag te gaan