Skip to content

Opleiding buschauffeur Regio Groningen & Drenthe

GroningenBus GD

Jouw uitdaging

“Vrijheid, veel verschillende mensen ontmoeten en een kantoor dat er iedere dag anders uitziet”, dat zijn de antwoorden die wij krijgen als we onze buschauffeurs vragen wat hun werk zo mooi maakt.


Als buschauffeur ben jij de held van onze reizigers. Door hen op een veilige manier te vervoeren ben je een belangrijk onderdeel van hun dag. Vaste reizigers zal je na een tijdje zelfs wat beter leren kennen. Het besturen van een groot voertuig met zo veel personen aan boord is best een uitdaging. Geen zorgen; wij zorgen ervoor dat jij straks alles in huis hebt om tevreden reizigers te vervoeren. We hebben verschillende routes om jou te helpen aan je rijbewijs zodat je straks de weg op kan in één van onze mooie bussen.

Wie ben jij?

Het werk van een buschauffeur is niet voor iedereen weggelegd. Jouw verantwoordelijkheid is heel groot net zoals de impact die jij kunt maken op iemands dag. ’s Morgens ben jij een van de eerste personen die de reiziger spreekt. ’s Avonds stapt een reiziger na een lange dag -waarin van alles gebeurd is- in jouw bus. Jij kunt dus direct de toon van de dag zetten óf de afronding van de dag voor een deel bepalen. Met jouw sociale vaardigheden is dat geen probleem. Jij weet wel hoe je een bus vol tevreden reizigers creëert.


  • Je bent in het bezit van het rijbewijs B;
  • Je woont in de regio Groningen/ Drenthe;
  • Je bent flexibel: buschauffeur zijn betekent dat je werkt op onregelmatige tijden. Dus ook in het weekend of op feestdagen.

Wie zijn wij? 
Beweging. Het zit in onze vezels. We bewegen onze reizigers naar de juiste bestemming, onze collega’s naar hun ideale functie en onze organisatie naar vernieuwing. We hebben hard gewerkt aan onze cultuur en vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt, onze waarden uitdraagt. Hoe we met elkaar omgaan en wat ons gezamenlijke doel is. Want dát is wat ons in beweging houdt. En juist dat is wat ons zo verbindt.Zien we elkaar snel?

Wil je weten welke mogelijkheden Qbuzz voor jou in huis heeft? Neem dan contact op met één van onze recruiters Marieke van Goor 06-57075650 (woensdag afwezig) of Felix van der Sterren 06-16015391. Zij kunnen je alles vertellen over Qbuzz en hoe het is om binnen deze regio te werken.

of