Overslaan naar content

Gooi het stuur om

Kom jij uit het onderwijs, de sales, de zorg, pakketdienst of anders? Is dit jouw moment om stuur om te gooien en te starten als trambestuurder of buschauffeur? Bij Qbuzz hoef je niet te kiezen en heb je de unieke mogelijkheid om als combi-chauffeur zowel op de tram als op de bus de mooiste routes door de regio Utrecht te kunnen rijden!

Gooi het stuur om

Een opleiding voor iedereen!

Binnen Qbuzz bieden wij jou de mogelijkheid om het stuur om te gooien en volledig betaald jouw opleiding tot bus- en trambestuurder te volgen! De opleiding tot trambestuurder wordt geheel verzorgd door Qbuzz zelf op een van onze mooiste locaties in Nieuwegein.

Opleidingstraject tot combi-chauffeur

Bij Qbuzz zijn er verschillende manieren om als combi-chauffeur in te stromen:

Je bent een ervaren buschauffeur die alleen nog de opleiding tot trambestuurder hoeft te volgen

Om direct combi-chauffeur bij Qbuzz te kunnen worden dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs D en code 95. Je kunt alvast bij ons aan de slag als buschauffeur en ondertussen start je met jouw opleiding tot trambestuurder. Indien je nog niet in het bezit bent van een rijbewijs D en code 95, helpen wij je graag op weg!

Je bent een ervaren trambestuurder die alleen nog de opleiding tot buschauffeur hoeft te volgen

Wanneer jij reeds een ervaren trambestuurder bent hoef jij alleen nog je opleiding tot buschauffeur te volgen bij Qbuzz. Je start eerst bij ons als trambestuurder en na afronding van jouw opleiding tot buschauffeur wordt je toegevoegd aan het combi rooster.

Jij gooit volledig het stuur, komt uit een ander vakgebied en wil graag zowel de bus als tramopleiding volgen

Wanneer jij nog geen ervaring hebt als trambestuurder als buschauffeur heb je de mogelijk om in overleg eerst je bus rijbewijs te halen en binnen een jaar rijervaring op de bus ook aan de slag te gaan met je tramopleiding. Of je kiest ervoor om eerst jouw tramopleiding te halen binnen een jaar aan de slag te gaan met jouw opleiding tot buschauffeur. Er zijn diverse combinaties mogelijk! Na die tijd ben je zowel afwisselend inzetbaar voor de tram als de bus.

Roosters en beschikbaarheid Je roosters worden al een paar maanden van tevoren gedeeld, waarbij je diensten en routes kunnen variëren van maandag t/m zondag en tussen 5.00 uur ‘sochtends en 2.00 uur ’s nachts

Belangrijk om te weten De opleiding tot trambestuurder wordt geheel verzorgd en vergoed door Qbuzz! Na het succesvol doorlopen van het selectietraject melden wij je aan voor de opleiding. De opleiding duurt ongeveer 6 weken en bestaat uit theorie- en praktijklessen gekoppeld aan diverse examens. Dit allen onder begeleiding van onze ervaren opleiders. Voor juist eerst meer informatie over de opleiding tot buschauffeur? Klik dan op deze pagina: Jouw opleiding tot buschauffeur.

Zien we elkaar snel? Voor meer informatie over de rol van combi-chauffeur bel of app met onze recruiter Dave Bertens op: 06 - 57 89 17 31. Hij kan je alles vertellen over Qbuzz en hoe het is om hier te werken. Enthousiast en direct solliciteren? Dat mag natuurlijk ook.

De fases van het opleidingstraject

Fase 1

Gefeliciteerd je tekent je contract Qbuzz! Je start de trambestuurders opleiding met vier weken theorie en praktijk, gevolgd door examens.

Fase 2

Nadat je de examens succesvol hebt doorlopen ga je in week 5 en 6 onder begeleiding de tramdienstregeling rijden.

Fase 3

In overleg met jou en Qbuzz wordt afgestemd of je zelfstandig mag rijden. Indien hier een GO voor is ga je 6 weken zelfstandig rijden op de tram.

Fase 4

In week 13 ga je de tramdiensten combineren met de busdiensten en dan ben je officieel een  combi-chauffeur!

En om je nog enthousiaster te maken om combi-chauffeur bij Qbuzz te worden

🚈 Afwisselend op de tram als bus kunnen rijden

🚈 De opleiding geheel vergoed door Qbuzz

🚈 Veel vrijheid in je werk

🚈 Een sociale baan waarbij geen dag hetzelfde is

🚈 Vele vrije dagen

🚈 Een goede Cao-regeling

🚈 Reiskostenvergoeding

🚈 Pauzes die doorbetaald worden

🚈 Onregelmatigheidstoeslag