Overslaan naar content

Corporate Controller

 • Amersfoort
€ 5.253,92 - € 6.738,36 per maandStaf & management

Jouw uitdaging

Stap in de dynamische wereld van Qbuzz, waar innovatie en verbondenheid samenkomen. Word jij als corporate controller onze adviseur, aanspreekpunt en uitvoerder voor hoofdkantoor vraagstukken op het snijvlak van personeel, organisatie, ICT en financiën?


Wat ga je doen?

Je rapporteert aan de manager business control en werkt in het business control team nauw samen met de overige concessie- en expertcontrollers. Je biedt kennis en expertise aan de HR-afdeling op financieel/administratief gebied en werkt nauw samen met management, financiën en concessie control. Je helpt de organisatie van strategie en beleid tot en met een goede operationele uitvoering die voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Je treedt op als sparringpartner op diverse niveaus en je coördineert en levert de HRM-input voor de P&C-cyclus, de HR-begroting en prognoses. Ook stel je de HR-maandrapportages op. Daarnaast houd jij je bezig met het (her)ontwerpen van systemen, de inrichting van dashboards en het Controle Framework. Jij bent degene die zorgt voor transparantie over kosten, resultaten, verantwoordelijkheden en bevoegdheden en met je expertise de rol van HR versterkt richting de interne organisatie van onze opdrachtgevers.

Als Controller focus jij je niet alleen op HR maar ook op IT. Hiervoor ben je aanspreekpunt en rechterhand van de directeur ICT.


In deze functie:

 • Ben je vraagbaak voor HR-consultants, personeels- en salarisadministratie, o.a. op het gebied van WKR, AVG, (harmonisatie van) arbeidsvoorwaarden en inrichting HR-systemen;
 • Ben je adviseur van de ICT-directeur op financieel gebied en werkt business cases uit t.b.v. IT-projecten;
 • Werk je samen met de overige controllers en verantwoordelijk management aan de Planning & Control cyclus, budgettering en forecasts;
 • Voorzie je de verschillende stakeholders binnen de organisatie van diverse informatie op het gebied van formatie, personele inzet en kosten;
 • Analyseer en beoordeel je de verschillende processen op het gebied van HR  en IT inclusief de daarmee gepaard gaande kosten.
 • Rapportage: Je genereert en analyseert periodiek en ad hoc rapportages om inzicht te geven in de gerealiseerde resultaten. Je presenteert de bevindingen aan relevante stakeholders.

Wie ben jij?

Je bent afgestudeerd aan HBO of universiteit. Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring als business controller in een grote organisatie. Je bent een proactieve, daadkrachtige en overtuigende financial businesspartner en hebt ervaring om in een multidisciplinaire omgeving je resultaten te behalen. Je hebt een zelfredzame, ondernemende en servicegerichte instelling en neemt graag het initiatief tot verbetering en optimalisatie. Je bent analytisch sterk en weet data om te zetten in informatie. Je bent een prettige collega om mee samen te werken, verschillende disciplines bij elkaar te brengen en mensen te committeren aan het behalen van resultaat.


Wat kan je van ons verwachten

Bij Qbuzz krijg je veel ruimte krijgt om zelf initiatieven te nemen en inhoud te geven aan je rol. Je treft een professionele werkomgeving aan met ambitieuze doelstellingen en uitdagende projecten.


Daarnaast krijg je:

 • Een salaris van €5253,92,- tot €6738,36- op basis van 40 uur en afhankelijk van kennis en ervaring (loonschaal 11 CAO OV);
 • 8 % vakantiegeld en een eindejaarsuitkering;
 • 23 tot 29 vakantiedagen afhankelijk van leeftijd en 17 ATV dagen;
 • De mogelijkheid en faciliteiten om thuiswerken af te wisselen met het werken op één van onze vestigingen;
 • Goede pensioensregeling via Rail en OV, korting via collectieve ziektekostenverzekering en fitness abonnement;
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd.


Wie wij zijn:

Openbaar vervoerder Qbuzz is in enkele jaren uitgegroeid uit tot het Qbuzz van nu; eigenzinnig, doortastend en vooral verbindend. In concessies Groningen-Drenthe, Utrecht en Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem verbinden meer dan 2600 medewerkers iedere dag maar liefst 280.000 reizigers met hun bestemmingen. Reizen met bus, trein of tram is de kern van onze activiteiten. Wij werken vanuit onze kantoren in Utrecht of Amersfoort of zijn actief als chauffeur in het land. Wij zijn toonaangevend in uitstootvrij rijden. Ruim een derde van alle bussen rijdt batterij-elektrisch of op waterstof. Dat moeten er snel meer worden; in 2030 is de totale busvloot emissievrij. Door te innoveren onderscheiden we onszelf. We leren door te durven en te doen. Dat brengt ons verder. ‘Vindingrijk’-zijn is een belangrijk deel van ons DNA. Evenals onze kernwaarden verantwoordelijk, vakkundig en verbindend. Samen bewegen we volle kracht vooruit.

Zien we elkaar snel?

Solliciteren

Wil je weten welke mogelijkheden Qbuzz voor jou in huis heeft? Bel of app gerust met Daan op 06 27047819 hij kan je alles vertellen over Qbuzz en hoe het is om hier te werken. Enthousiast en direct solliciteren? Dat mag natuurlijk ook. Hoe ziet het recruitment proces eruit?

1. Meet & greet via Teams/ telefoon met Daan (Corporate Recruiter);

2. Gesprek met de Manager Finance en HR-Adviseur;

3. Gesprek met de Manager Finance en Financieel Directeur;

4. Jij blij? Wij blij? We hebben een match;

5. Aanbod!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar