Overslaan naar content

Health & Safety Medewerker

 • Amersfoort
€ 3.186,36 - € 4.398,96 per maandStaf & management

Jouw uitdaging

Ben jij een aanjager, zelfstandig en nauwkeurig ingesteld? En wil je deze kenmerken inzetten voor de veiligheid van onze medewerkers en reizigers? Qbuzz brengt dagelijks duizenden reizigers in verschillende delen van Nederland op hun bestemming. Wij zoeken een professional die bijdraagt aan het vergroten van het veiligheidsbewustzijn van de organisatie!


Functieomschrijving: Health & Safety Medewerker

Als Health & Safety Medewerker bij Qbuzz draag je bij aan de veiligheid van onze tram-, trein-, en busdiensten door een breed scala aan verantwoordelijkheden te vervullen. Je zorgt ervoor dat veiligheidsprocedures en -protocollen worden beoordeeld en verbeterd. Je houdt nauwkeurig registraties bij van ongevallen en onregelmatigheden en ondersteunt bij het opzetten en beheren van documentatie. Je werkt mee aan incidentenonderzoeken door het verzamelen van data en zorgt ervoor dat deze beschikbaar zijn voor de Health & Safety Coördinator.

Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor teammanagers en medewerkers op het gebied van veiligheid en gezondheid en overlegt met interne partijen over risicobeheersing. Je zorgt voor opvolging van acties uit incidenten, audits, en de RI&E. Daarnaast ondersteun je op het gebied van bhv en houd je het bedrijfsnoodplan up-to-date.

Deze diverse en dynamische rol biedt een kans om een significante impact te maken op de veiligheid en het welzijn binnen onze organisatie, waarbij je een cruciale schakel vormt in ons veiligheidsmanagementsysteem.


Wie zoeken wij?

Wij zoeken een zelfstandige en flexibele Health & Safety medewerker die ons team kan ondersteunen in het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie. Je bent een aanjager en werkt nauwkeurig, waardoor je gemakkelijk verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen dossiers en anticipeert op wat er komen gaat. Je houdt van afwisseling en vrijheid in je werk en beschikt over de volgende competenties:

 • Analytisch: Je kunt hoofd- en bijzaken onderscheiden en dringt door tot de kern van een probleem, waarbij je de mogelijke consequenties van beslissingen overziet.
 • Kwaliteitsbewustzijn: Je zorgt voor constante kwaliteit door problemen tijdig te signaleren en binnen de toegestane normen bij te sturen. Je anticipeert op mogelijke problemen en herkent verborgen gebreken.
 • Nauwkeurig: Je voorkomt fouten en zorgt ervoor dat taken zorgvuldig en geordend worden uitgevoerd.
 • Overtuigingskracht en beïnvloeding: Je kunt anderen overtuigen om hun gedachten, plannen of gedrag bij te stellen in de gewenste richting en hen enthousiast maken voor jouw ideeën en plannen.
 • Probleemoplossend vermogen: Je herkent belangrijke informatie, legt verbanden tussen gegevens, bedenkt alternatieve oplossingen en geeft de mogelijke consequenties van bepaalde keuzes aan.


Kwalificaties:

 • Minimaal MBO4 werk- en denkniveau.
 • Kennis of affiniteit met wet- en regelgeving op het gebied van arbo, veiligheid en/of spoorwegwetgeving (tram en trein).
 • In het bezit van een BHV/EHBO/preventiemedewerker diploma is een pré.
 • Ervaring met ISO 9001, ISO 45001 of als interne auditor is een pré.


Wat bieden wij?

Voor deze functie hebben wij het volgende arbeidsvoorwaardenpakket samengesteld op basis van het CAO Rail & OV:

 • Een bruto salaris in de range van € 3186,36 tot € 4398,96 op basis van een fulltime dienstverband en naar inschatting van kennis en ervaring.
 • Betaalde standby (dag- en nacht) dienst.
 • 8% vakantiegeld, 23 tot 29 vakantiedagen afhankelijk van leeftijd en 17 ATV dagen.
 • De mogelijkheid en faciliteiten om thuiswerken af te wisselen met het werken op één van onze vestigingen.
 • Goede pensioenregeling via Rail en OV, korting via collectieve ziektekostenverzekering en fitnessabonnement.
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd.

Zien we elkaar snel?

Wie wij zijn:

Openbaar vervoerder Qbuzz is in enkele jaren uitgegroeid tot het Qbuzz van nu; eigenzinnig, doortastend en vooral verbindend. In 2023 is Qbuzz zelfs uitgeroepen tot het meest klantgerichte OV-bedrijf! In concessies Groningen-Drenthe, Utrecht en Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem verbinden meer dan 2600 medewerkers iedere dag maar liefst 280.000 reizigers met hun bestemmingen. Reizen met bus, trein of tram is de kern van onze activiteiten. Qbuzz is toonaangevend in uitstootvrij rijden.


Wil je weten welke mogelijkheden Qbuzz voor jou in huis heeft? Bel of app gerust met Daan op 06 27047819, hij kan je alles vertellen over Qbuzz en hoe het is om hier te werken. Enthousiast en direct solliciteren? Dat mag natuurlijk ook.


Hoe ziet het recruitment proces eruit?

· Meet & greet via Teams/telefoon met Daan (Corporate Recruiter)

· Gesprek met onze Veiligheidsmanager & Manager Health, Safety

· Gesprek met onze CHRO

· Jij blij? Wij blij? Dan hebben we een match.

· Aanbod!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar